Basisopleiding CCV-D1

 Cortex is gecertificeerd door het CBR en erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid

De nodige theorie en vooral veel de weg op.

Kwaliteit

Opleiding tot directiechauffeur

Cortex is door het CBR gecertificeerd en biedt de Basisopleiding CCV-D1 aan. Als directiechauffeur dien je over specifieke vaardigheden te beschikken, bijvoorbeeld als het gaat om jouw rijvaardigheid, houding en serviceverlening. Met het Cortex CCV-D1 certificaat kan je elke potentiële werkgever laten zien dat je deze vaardigheden bezit.

Je leert rijden in een goed en veilig samenspel met de andere weggebruikers.

Je leert rijden in een goed en veilig samenspel met de andere weggebruikers.

"Tijdens de Intake merkte ik al dat ze bij Cortex ook de kleinste details in de gaten houden"

Een intensieve opleiding, verzorgd door zeer ervaren instructeurs

Aanvangsniveau

Je hebt een geldig rijbewijs B, ruime rijervaring en wilt professioneel gaan werken als directiechauffeur, security driver of persoonsbeveiliger.

Aantal deelnemers

Maximaal twee deelnemers per instructievoertuig.

Opleidingsduur

Vijf dagen, inclusief praktijkexamen.

Locatie

Vanaf een van te voren afgesproken startlocatie. De opleiding vindt plaats op de openbare weg en een klein gedeelte op een afgesloten oefencentrum.

Certificering

Na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname aan de Cortex Basisopleiding CCV-D1. Het certificaat wordt geregistreerd bij het CCV, onderdeel van het CBR. 

Het certificaat is 5 jaar geldig en in die periode ben je verplicht om 3 applicatiedagen te volgen als je jouw certificaat wilt verlengen.

Planning

Op aanvraag.

Applicatiedag CCV

Niet van toepassing.

Doelstelling

Tijdens deze intensieve opleiding trainen we je in het ontwikkelen van een veilige, vlotte en comfortabele rijstijl. Je leert wat we onder een correcte beroepshouding verstaan en maakt kennis met de theorie die van toepassing is voor een directiechauffeur. Vanzelfsprekend oefen je die theorie ook uitvoerig in de praktijk. De volgende onderdelen komen in het programma aan de orde:

 • Kennismaking en bespreken opleiding
 • Verbetering voertuigbediening en beheersing 
 • Verbetering kijktechniek, anticipatievermogen en verkeersinzicht
 • Keertechnieken
 • Uitbreiding van waarnemings- en anticipatievermogen
 • Komen tot een goed en veilig samenspel met de andere weggebruikers
 • Toepassen van de juiste bochtentechniek
 • Rijden op autosnelweg
 • Gebruik van het navigatiesysteem 
 • In- en uitstapprocedure
 • Preventieve veiligheid en basis beveiligingstechnieken
 • Beroepshouding

Het praktijkexamen van de Cortex Basisopleiding CCV-D1 wordt onafhankelijk geëxamineerd door het CCV. Ook het theoriegedeelte wordt afgenomen op een CCV-/CBR-locatie. Bij het behalen van beiden examens ontvang je het certificaat CCV-D1 voor je aanstaande functie als directiechauffeur.

Investering

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan, dan sturen we je graag onze offerte met gedetailleerd programma. Liever telefonisch contact? Bel ons op +31 (0)85 48 83 060. Cortex is aangesloten bij het CRKBO, waardoor deze opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Daarmee ook voor particulieren interessant!

De extra van Cortex

Onze rijopleidingen zijn uniek. Jouw instructeur werkt namelijk binnen een team waarin veel collega's dagelijks bezig zijn met Persoonlijke Veiligheid. De kennis en ervaring uit dat vakgebied is bij Cortex daarom een vast onderdeel van het lesprogramma.

Je ontvangt als een door Cortex opgeleid professioneel chauffeur zo niet alleen het diploma, maar krijgt vanuit de praktijk óók vaardigheden op het gebied van persoonlijke veiligheid aangereikt.

Daarnaast geldt voor al onze instructeurs dat ze met regelmaat ook zélf trainen. Dat zijn interne trainingen die Cortex samen met een extern onderwijskundige ontwikkelde. Zo zorgen we ervoor dat jij het maximale uit jouw investering haalt!

© 2024 - Cortex B.V.

Deze opleiding delen vinden we top!

Snel naar

Erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid onder POB-nummer 1212 en ND-nummer 2983.

Contact

P.C. Staalweg 110E
3721 TJ Bilthoven

+31 (0)85 48 83 060
info@cortex.nl
www.cortex.nl

Realisatie website: StudioDubbel