Operational Manager Specialistische Rijopleidingen Ed van Ewijk is hiervoor uw aanspreekpunt. Ed legt u graag uit welke oplossingen we u kunnen bieden.

Uniek programma voor professionele chauffeurs

Cortex is een gecertificeerd opleidingsinstituut erkend door het CBR/CCV. Onze specialistische rijopleidingen en rijtrainingen zijn uniek. We zijn namelijk het enige bedrijf in Nederland dat specialistische rijopleidingen integreert met brede ervaring op het gebied van persoonlijke veiligheid.

Jouw opleiding/training is veelzijdig en uniek
Onze instructeurs verrijken hun uitdagende rijprogramma’s met de ervaring van de eigen collega’s die dagelijks actief zijn op het gebied van persoonlijke veiligheid. Bijvoorbeeld door bij een aantal opleidingen/trainingen de voor persoonlijke veiligheid geldende procedures en protocollen met je te trainen. Als een door Cortex opgeleid professioneel chauffeur ontvang je dus niet alleen het diploma, je krijgt vanuit onze eigen praktijk óók vaardigheden op het gebied van persoonlijke veiligheid aangereikt.

Onze instructievoertuigen zijn voorzien van ingebouwde veiligheidsmiddelen
Uniek is ook dat al onze instructievoertuigen zijn uitgerust met de bijzondere veiligheidsmiddelen, bijvoorbeeld ingebouwde alarmknoppen, die nodig zijn voor het waarborgen van de veiligheid van de te vervoeren persoon. Vanaf een bepaald trainingsniveau word je vertrouwt gemaakt met het juiste gebruik van de zichtbare en onzichtbare veiligheidsmiddelen. De erbij behorende procedures en protocollen krijgen ook ruime aandacht, denk daarbij aan communicatie met de particuliere alarmcentrale (PAC), de Politie en een Crisismanagementteam (CMT).

Hoge standaard voor chauffeurs én instructeurs
Door Cortex opgeleide chauffeurs zijn professionals die werken voor bedrijven en overheden, voor vermogende families en succesvolle ondernemers. Het komt regelmatig voor dat de opdrachtgever van door ons opgeleide chauffeurs niet alleen een te vervoeren persoon (TVP) is, maar ook een te beveiligen persoon (TBP). Ook voor de bijzondere vaardigheden die dat van professionele chauffeurs vraagt biedt Cortex specialistische opleidingen aan. En goed om te weten, onze instructeurs worden zelf óók op regelmatige basis getraind met behulp van een extern onderwijskundig bedrijf.

CCV-D1

Cortex is door het CBR gecertificeerd en biedt professionele rijopleidingen aan. Met de Cortex CCV-certificaten kan je bij elke potentiële werkgever aantonen dat je deze vaardigheden bezit.

CCV-D2

De CCV D2-opleiding is het logische vervolg op de CCV D-1 opleiding. Met de D2-opleiding leren we je onder andere een assertieve rijstijl aan, waarbij je onopvallend en actief beveiligingstechnieken toepast.

Cortex SRO-D3

We trainen je in het rijden met een offensief tolerante rijstijl. Je wordt getraind in het tijdig herkennen van risicovolle situaties en leert om hierin zelfstandig pro-actief te denken en handelen.

Cortex SRO-D4

Na deze opleiding beheers je rijtechnieken in extreme en risicovolle verkeerssituaties. We trainen jouw oplossend vermogen en zelfredzaamheid intensief in stressvolle situaties.

Gepantserd voertuig

Je leert om te gaan met het hogere gewicht van een gepantserde voertuig. Ook weet je straks het gepantserde voertuig zodanig tactisch te gebruiken, dat je het mobiele 'safehouse' optimaal kunt benutten.

Optische- en geluidssignalen (OGS)

Je leert om op een veilige én snelle manier een ritopdracht met jouw voorrangsvoertuig uit te voeren. Deze opleiding is toegankelijk voor chauffeurs die actief zijn of worden bij een aantal geselecteerde instanties.

Trainingen buitenland

Je kunt jouw rijvaardigheden verder uitbreiden én applicatiepunten verzamelen door in Groot-Brittanië de linkerbaan te kiezen of een gladde ijsbaan in het Zweedse Lapland. Ook is maatwerk mogelijk.

Persoonlijke veiligheid

Je leert waar te nemen, in plaats van te kijken. Met deze opleidingen leer je met observatietechnieken te anticiperen op dreiging. Ook breng je jouw kennis van eerste hulp bij ongelukken en incidenten ermee op niveau.

Maatwerk

In onze Baantraining word je getraind op alle mogelijke situaties die kunnen ontstaan bij het rijden in extremere weersomstandigheden. Heb je een specifieke wens, dan leveren we je graag een maatwerk programma.

Ontvang geheel vrijblijvend ons informatiepakket!

Snel naar

Erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid onder POB-nummer 1212 en ND-nummer 2983.

Contact

P.C. Staalweg 110E
3721 TJ Bilthoven

+31 (0)85 48 83 060
info@cortex.nl
www.cortex.nl

Realisatie website: StudioDubbel