Specialistische rijopleidingen en -trainingen

'De CEO van een grote internationale onderneming vraagt aan zijn directiechauffeur of hij er voor kan zorgen dat, ondanks het zojuist uitgelopen overleg met zijn Raad van Bestuur, hij toch op tijd kan arriveren bij de VIP vertrekhal van Schiphol voor zijn belangrijke vlucht naar Singapore.'

'Op het journaal werd gisteravond al aangekondigd dat het vandaag stevig zal ijzelen met code rood tot gevolg. Toch moet de president-directeur vanmiddag voor spoedoverleg vanuit Den Haag naar Groningen en komt de recent gevolgde rijvaardigheidstraining op het Zweedse ijs nu uitstekend van pas.'

'Een directiechauffeur bij een beursgenoteerde onderneming valt het op dat de laatste tijd steeds dezelfde rode of blauwe auto in de buurt van zijn aankomstlocatie geparkeerd staat. Hierin bevinden zich telkens twee personen. Hij besluit dit te melden aan de security manager van het bedrijf en er een notitie van te maken in zijn dagrapportage.'

Rijopleidingen erkend door de CCV

Er worden hoge eisen gesteld aan het vak van directiechauffeur. Een professioneel bestuurder heeft een uitstekende voertuigbeheersing en ruime kennis van specialistische rijvaardigheden. Hiermee zorgt hij ervoor dat het voertuig en de te vervoeren personen op een adequate, veilige en comfortabele wijze hun bestemming bereiken.

Cortex gelooft dat een professionele chauffeur naast het veilig en comfortabel rijden nog een extra rol kan vervullen voor zijn opdrachtgever; namelijk op het gebied van security. Als ogen en oren van de organisatie is de chauffeur in staat om veiligheidsrisico's in een vroegtijdig stadium te onderkennen en hierover te rapporteren. Een vakbekwame chauffeur levert op deze wijze een belangrijk aandeel aan het minimaliseren van risico's.

Als een security risico optreedt moet de chauffeur in staat zijn hier met zijn rijgedrag op te anticiperen en het incident te neutraliseren. Is er desondanks toch sprake van een incident, dan gelooft Cortex dat een vakbekwame chauffeur in staat moet zijn om de situatie zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen. Deze vaardigheden zijn ook van groot belang voor risicopersonen die zelf rijden en nog geen of weinig gebruik maken van een chauffeur.

Om dit te bereiken moet een chauffeur opgeleid en getraind worden in deze specifieke competenties. Heel bewust start Cortex de Basis rijopleiding CCV-D1 met een intake. Hierdoor ontstaat er voor de deelnemer een persoonlijk stuk maatwerk, waardoor de slagingskans van een opleiding substantieel wordt vergroot.

Cortex is een door het CCV erkend opleidingsinstituut en biedt:

  • Basis rijopleiding (CCV D1)

  • Vervolg rijopleiding (CCV D2)

  • Specialistische rijopleidingen (D3 en D4)

  • Herhalingstrainingen van alle niveaus

  • Maatwerk rijtrainingen (binnen- en buitenland)

  • Security awareness rijtrainingen

Gelijk inschrijven?Klik hier voor het inschrijfformulier.

Jij wilt professioneel chauffeur worden? 
We vertellen je graag alles over onze unieke opleidingen, bel je ons?

Cortex, focus op innovatie in het vak.

Bij Cortex werken we veelal met collega's die in specialistische eenheden van Defensie of Politie de nodige praktijkervaring hebben opgedaan in binnen- en buitenland. Die praktijk leert dat het essentieel is om voortdurend de nieuwste ontwikkelingen in ons vak te volgen. 

Elke innovatie, of dat nu van technische of procedurele aard is, draagt bij aan de kern van onze toegevoegde waarde: Het bieden van maximale veiligheid, zonder daarbij op de voorgrond zichtbaar te zijn.

De dienstverlening van Cortex richt zich op personal security, corporate security, fraude & integriteit en specialistische rijopleidingen en -trainingen. We leveren standaard maatwerk. Want elke situatie is uniek en vraagt om de juiste combinatie van goed opgeleide mensen en de modernste middelen. Bij Cortex noemen we dat intelligente veilgheid.

Online informatie?
Je ontvangt onze informatie direct.

Ik wil graag informatie ontvangen over het volgende onderwerp:
Versturen

Laatste nieuws

cortex zweden winterveiligheidsstraining

Winterveiligheidstraining Zweden 2020

28 februari 2020

Bekijk het videoverslag van onze jaarlijkse winterveiligheidstraining op het bevroren ijs in Zweden! Voor 2021 zijn de voorbereidingen al weer gestart!

Cortex vernieuwt de website

27 december 2019

Cortex zoekt voortdurend naar innovaties die haar dienstverlening kunnen verbetering. Vandaag is daarom de website aan de beurt.

Heb je direct ondersteuning nodig?

Cortex is 24/7/365 bereikbaar via het volgende alarmnummer: +31 (0)85 06 00 616

Realisatie website: StudioDubbel

Contactformulier

Als wij jouw gegevens ontvangen, nemen we snel contact met je op.

Verzenden
Contactgegevens

P.C. Staalweg 110E
3721 TJ Bilthoven

+31 (0)85 48 83 060
info@cortex.nl
www.cortex.nl

Volg ons ook op social media!