Personal security

'Van een succesvolle zakenman uit 't Gooi is landelijk bekend dat hij vermogend is. Camera's en alarminstallaties zijn bij de bouw van de woning geïnstalleerd, inclusief abonnement op een alarmcentrale. 's Avonds rond 22.00 uur, als de vrouw alleen thuis is, wordt ze overvallen. Er gaat alleen een inbraakalarm af, waarop de alarmcentrale tevergeefs naar de woning belt. Ondertussen rijdt de man nietsvermoedend naar huis.'

'De CEO van een Nederlands bedrijf besluit tot sluiting van een drietal vestigingen in Oost-Europa. Twee dagen na de bekendmaking wordt er op het hoofdkantoor een steen door de ruit gegooid. De CEO en zijn gezin worden bedreigd. Echtgenote en kinderen voelen zich onveilig en durven het huis niet meer uit. Beveiligingsmaatregelen waren er nooit getroffen.'

'Een MT-lid van een voor defensie actief bedrijf wordt via zijn social media accounts aangesproken door een actiegroep. De laatste weken wordt de toon van de berichten dreigender en is door diezelfde actiegroep op zijn privé-adres een pakket bezorgd. Het gezin is hevig geschrokken. Als het MT-lid deze situatie op kantoor aankaart, blijkt ook nog eens dat hij niet de enige is die door de actiegroep wordt lastig gevallen.'

Persoonlijke veiligheid

Persoonlijke veiligheid van jezelf en je gezin is voor iedereen van het grootste belang. Steeds vaker wordt deze veiligheid bedreigd. Bijvoorbeeld omdat een familie vermogend is, maar ook door zakelijke activiteiten. Cortex vindt het bij de organisatie van persoonlijke veiligheid essentieel dat alle maatregelen zo min mogelijk impact hebben op de persoonlijke levenssfeer en dat de opdrachtgever wordt ontzorgd. Maatwerk is hierbij essentieel. Verder is het van belang dat de maatregelen passen bij de reële risico's en een onderlinge samenhang tonen.

Maatwerkpakket

Met de 24/7/365 ondersteuning als basis kan in het family security programma een maatwerkpakket worden samengesteld door diensten naar behoefte toe te voegen.

Voor bestuurders en ambtenaren

Voor bestuurders en ambtenaren biedt Cortex een soortgelijk maatwerkprogramma persoonlijke veiligheid aan.

Cortex biedt

 • Persoonlijke risico inventarisatie
 • Review van bestaande beveiligingsmaatregelen
 • Begeleiden van installatie van beveiligingsmaatregelen in woning en/of auto
 • Organiseren en testen van de alarmopvolging
 • Voorbereiden en trainen van escalatie scenario's
 • 24/7/365 bereikbaarheid & beschikbaarheid
 • Aanspreekpunt voor betrokken partijen; alarmcentrale, alarmopvolger en politie
 • Preventieve observatie
 • Persoonsbeveiliging
 • Beveiligend chauffeur
 • Security awareness rijtraining

Heb je direct ondersteuning nodig?
Cortex is 24/7/365 bereikbaar via alarmnummer: +31 (0)85 06 00 616

Cortex, focus op innovatie in het vak.

Bij Cortex werken we veelal met collega's die in specialistische eenheden van Defensie of Politie de nodige praktijkervaring hebben opgedaan in binnen- en buitenland. Die praktijk leert dat het essentieel is om voortdurend de nieuwste ontwikkelingen in ons vak te volgen. 

Elke innovatie, of dat nu van technische of procedurele aard is, draagt bij aan de kern van onze toegevoegde waarde: Het bieden van maximale veiligheid, zonder daarbij op de voorgrond zichtbaar te zijn.

De dienstverlening van Cortex richt zich op personal security, corporate security, fraude & integriteit en specialistische rijopleidingen en -trainingen. We leveren standaard maatwerk. Want elke situatie is uniek en vraagt om de juiste combinatie van goed opgeleide mensen en de modernste middelen. Bij Cortex noemen we dat intelligente veiligheid.

Online informatie?
Je ontvangt onze informatie direct.

Ik wil graag informatie ontvangen over het volgende onderwerp:

Laatste nieuws

cortex zweden winterveiligheidsstraining

Winterveiligheidstraining Zweden 2020

28 februari 2020

Bekijk het videoverslag van onze jaarlijkse winterveiligheidstraining op het bevroren ijs in Zweden! Voor 2021 zijn de voorbereidingen al weer gestart!

Cortex vernieuwt de website

27 december 2019

Cortex zoekt voortdurend naar innovaties die haar dienstverlening kunnen verbetering. Vandaag is daarom de website aan de beurt.

Heb je direct ondersteuning nodig?

Cortex is 24/7/365 bereikbaar via het volgende alarmnummer: +31 (0)85 06 00 616

Realisatie website: StudioDubbel

Contactformulier

Als wij jouw gegevens ontvangen, nemen we snel contact met je op.

Contactgegevens

P.C. Staalweg 110E
3721 TJ Bilthoven

+31 (0)85 48 83 060
info@cortex.nl
www.cortex.nl

Volg ons ook op social media!