Travel security

'Een Aziatische multinational besluit haar dienstverlening in het Midden-Oosten te gaan uitbreiden. Vanuit het Nederlandse hoofdkantoor moeten medewerkers lokale fabrieken gaan bezoeken in diverse landen. Er is geen goed beeld over de actuele veiligheidssituatie. Het personeel is niet gewend te reizen buiten Europa en maakt zich zorgen.'

'Een middelgrote onderneming uit het zuiden van het land behaalt een groot deel van haar omzet in Oost-Afrika. Regelmatig reist personeel die kant op. Als er al drie dagen geen contact is met een collega begint de familie vragen te stellen aan het bedrijf. Twee dagen later verschijnen de eerste berichten in de media over een mogelijke ontvoering.'

'Een medewerker van een Belgische onderneming reist met twee collega's in de Kaukasus. Het is door politieke ontwikkelingen onrustig in de stad waar ze verblijven. Op de terugweg naar het hotel is de weg afgesloten door een demonstrerende menigte. Langzaam wordt het donker.'

Goed voorbereid op reis verlaagt de risico's

Cortex onderschrijft het belang om personen voor te bereiden op het reizen naar en werken in een omgeving met een hoger security risico. Dit is van belang voor de medewerker zelf, want de kans dat hij of zij slachtoffer wordt neemt daarmee af. Daarnaast is er ook een belang voor de werkgever. Door het personeel voor te bereiden op zulke situaties toont zij haar 'duty of care' naar de medewerkers. Dit heeft een direct positief effect op de medewerkers, maar is ook van belang in het geval er toch een incident plaatsvindt. De werkgever kan aangeven dat ze dit risico heeft onderkend en binnen haar mogelijkheden heeft geprobeerd dit te voorkomen.

Cortex onderscheidt in het proces van travel security een drietal fasen:

  1. Eerst moet er toestemming zijn voor het reizen naar (hoog) risico landen en een besluit welke preventieve maatregelen er moeten worden genomen.
  2. Daarna vindt de uitvoering plaats van de preventieve maatregelen.
  3. Tenslotte kan er tijdens de reis ondersteuning nodig zijn. Bijvoorbeeld met beveiligingsmaatregelen, maar ook met 24/7/365 ondersteuning op afstand.

Cortex biedt

  • Travel security awareness trainingen
  • 24/7/365 Journey management
  • Uitvoering van beveiligingsmaatregelen tijdens een (hoog) risico reis
  • Het schrijven van travel security beleid

Heb je direct ondersteuning nodig?
Cortex is 24/7/365 bereikbaar via alarmnummer: +31 (0)85 06 00 616

Cortex, focus op innovatie in het vak.

Bij Cortex werken we veelal met collega's die in specialistische eenheden van Defensie of Politie de nodige praktijkervaring hebben opgedaan in binnen- en buitenland. Die praktijk leert dat het essentieel is om voortdurend de nieuwste ontwikkelingen in ons vak te volgen. 

Elke innovatie, of dat nu van technische of procedurele aard is, draagt bij aan de kern van onze toegevoegde waarde: Het bieden van maximale veiligheid, zonder daarbij op de voorgrond zichtbaar te zijn.

De dienstverlening van Cortex richt zich op personal security, corporate security, fraude & integriteit en specialistische rijopleidingen en -trainingen. We leveren standaard maatwerk. Want elke situatie is uniek en vraagt om de juiste combinatie van goed opgeleide mensen en de modernste middelen. Bij Cortex noemen we dat intelligente veiligheid.

Online informatie?
Je ontvangt onze informatie direct.

Ik wil graag informatie ontvangen over het volgende onderwerp:
Verzenden

Laatste nieuws

cortex zweden winterveiligheidsstraining

Winterveiligheidstraining Zweden 2020

28 februari 2020

Bekijk het videoverslag van onze jaarlijkse winterveiligheidstraining op het bevroren ijs in Zweden! Voor 2021 zijn de voorbereidingen al weer gestart!

Cortex vernieuwt de website

27 december 2019

Cortex zoekt voortdurend naar innovaties die haar dienstverlening kunnen verbetering. Vandaag is daarom de website aan de beurt.

Heb je direct ondersteuning nodig?

Cortex is 24/7/365 bereikbaar via het volgende alarmnummer: +31 (0)85 06 00 616

Realisatie website: StudioDubbel

Contactformulier

Als wij jouw gegevens ontvangen, nemen we snel contact met je op.

Verzenden
Contactgegevens

P.C. Staalweg 110E
3721 TJ Bilthoven

+31 (0)85 48 83 060
info@cortex.nl
www.cortex.nl

Volg ons ook op social media!