Crisismanagement

'Bij een chemisch bedrijf in de Botlek is na een explosie een grote brand ontstaan. Vier werknemers worden vermist. Op social media zijn direct beelden te zien van de enorme rookontwikkeling en paniek. Overheidsinstanties starten met woordvoering en er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van deze ramp. Familie van werknemers bellen zeer ongerust naar de receptie van het bedrijf.'

'Het volledig geautomatiseerde productieproces van een Zuid-Europese multinational valt voor langere periode compleet uit. Oorzaak is een fout in de besturingssoftware van de Nederlandse leverancier. Binnen enkele uren wordt het softwarebedrijf geconfronteerd met claims van de multinational, suggestieve berichten in de media en talloze vragen van andere klanten.'

'Een middelgrote onderneming uit het zuiden van het land behaalt een groot deel van haar omzet in het westen van Afrika. Regelmatig reist personeel die kant op. Als er al vier dagen geen contact is met een collega begint de familie vragen te stellen aan het bedrijf. Twee dagen later verschijnen de eerste berichten in de media over een mogelijke ontvoering.'

Goede voorbereiding is méér dan het halve werk

Een crisis kan zich in vele verschillende vormen zomaar voordoen. Scenario's zijn eigenlijk niet van te voren te schrijven. Elke crisis is uniek. De eerste reactieve maatregelen worden vaak direct genomen.

Waar het uiteindelijk om gaat is om de impact van de crisis op de lange termijn te beperken. Het initiatief weer terug krijgen en communicatie naar stakeholders is hierbij essentieel. Uiteindelijk wil je sterker uit de crisis komen dan daarvoor.

Cortex biedt

 • Gestructureerde voorbereiding op een crisis:
  • Schrijven crisismanagementplan

  • Trainen crisismanagementteam

  • Trainen woordvoerders

 • Directe ondersteuning bij een crisis:
  • Adviseren crisismanagementteam

  • Organiseren en uitvoeren extra beveiligingsmaatregelen

Heb je direct ondersteuning nodig?
Cortex is 24/7/365 bereikbaar via alarmnummer: +31 (0)85 06 00 616

Cortex, focus op innovatie in het vak.

Bij Cortex werken we veelal met collega's die in specialistische eenheden van Defensie of Politie de nodige praktijkervaring hebben opgedaan in binnen- en buitenland. Die praktijk leert dat het essentieel is om voortdurend de nieuwste ontwikkelingen in ons vak te volgen. 

Elke innovatie, of dat nu van technische of procedurele aard is, draagt bij aan de kern van onze toegevoegde waarde: Het bieden van maximale veiligheid, zonder daarbij op de voorgrond zichtbaar te zijn.

De dienstverlening van Cortex richt zich op personal security, corporate security, fraude & integriteit en specialistische rijopleidingen en -trainingen. We leveren standaard maatwerk. Want elke situatie is uniek en vraagt om de juiste combinatie van goed opgeleide mensen en de modernste middelen. Bij Cortex noemen we dat intelligente veiligheid.

Online informatie?
Je ontvangt onze informatie direct.

Ik wil graag informatie ontvangen over het volgende onderwerp:
Verzenden

Laatste nieuws

cortex zweden winterveiligheidsstraining

Winterveiligheidstraining Zweden 2020

28 februari 2020

Bekijk het videoverslag van onze jaarlijkse winterveiligheidstraining op het bevroren ijs in Zweden! Voor 2021 zijn de voorbereidingen al weer gestart!

Cortex vernieuwt de website

27 december 2019

Cortex zoekt voortdurend naar innovaties die haar dienstverlening kunnen verbetering. Vandaag is daarom de website aan de beurt.

Heb je direct ondersteuning nodig?

Cortex is 24/7/365 bereikbaar via het volgende alarmnummer: +31 (0)85 06 00 616

Realisatie website: StudioDubbel

Contactformulier

Als wij jouw gegevens ontvangen, nemen we snel contact met je op.

Verzenden
Contactgegevens

P.C. Staalweg 110E
3721 TJ Bilthoven

+31 (0)85 48 83 060
info@cortex.nl
www.cortex.nl

Volg ons ook op social media!