Directeur/eigenaar Erik Muller is hiervoor uw aanspreekpunt. Erik legt u graag uit welke oplossingen we u kunnen bieden.

Van vermoeden naar feit

Heeft u het vermoeden dat binnen uw bedrijf of overheidsorganisatie fraude wordt gepleegd?
Dat er sprake is van diefstal of van een integriteitsschending? Voordat u tot actie overgaat is het belangrijk dat u zorgt voor objectief bewijsmateriaal om uw vermoedens te kunnen staven.
En wel zo dat dit in een eventuele arbeidsrechtelijke of gerechtelijke procedure kan worden ingezet. De ervaren particuliere onderzoekers van Cortex helpen u daarbij.

Vaststellen en voorkomen
Op basis van uw onderzoeksvraag analyseren we de situatie, maken een onderzoeksvoorstel en doen op discrete wijze ons onderzoek. Daarbij verzamelen we het bewijsmateriaal dat uw vermoeden al dan niet bevestigt. Daarnaast brengen we voor u op pragmatische wijze in kaart hoe in de toekomst een dergelijke situatie voorkomen kan worden. Snel duidelijkheid, dat geeft rust.

Ervaren team
Een snelle en integere aanpak van uw probleem is bij Cortex in handen van een groot team ervaren specialisten dat jarenlang ervaring heeft opgedaan bij vele private en publieke opdrachtgevers en bij (specialistische) eenheden van defensie en politie. Denk daarbij aan senior securityconsultants, observanten en particulier onderzoekers.

24/7/365
Cortex is 24/7/365 voor u bereikbaar én beschikbaar. Op afroep bij een calamiteit of binnen een doorlopend bedrijfsprogramma. We werken in binnen- en buitenland voor zeer verschillende opdrachtgevers, variërend van vermogende families tot directies en raden van bestuur. Van middelgrote ondernemingen tot multinationals. Van ministeries tot lokale overheidsinstanties. U bent van harte welkom!

Intelligente Veiligheid

Na een intake adviseren we u welk type onderzoek in uw situatie gewenst is. Onze experts voeren dit onderzoek graag voor u uit. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onderzoeken die we voor onze relaties in binnen- en buitenland uitvoeren. 

Fraudeonderzoek

Verduistering van gelden en tankpasfraude, het zijn voorbeelden van veel voorkomende vormen van fraude. Is een collega de dader of heeft deze een
derde persoon gelegenheid gegeven? Of zijn er contractors of bezoekers betrokken? We doen deskonderzoek, spreken betrokkenen en komen snel met onze conclusies.

Integriteitsonderzoek

Onacceptabele overschrijding van normen en waarden vereist een snelle reactie. De dader wordt aangesproken op niet toelaatbaar gedrag en draagt de gevolgen. De collega’s zien een werkgever die een veilige werkomgeving serieus neemt. Ons discrete onderzoek draagt daar aan bij.

Uitwerken van pre- en in-employment onderzoek

In opdracht voeren we uw screeningsonderzoek uit. Dat gaat van een algemene CV check met controle van opgegeven diploma’s tot het doen van achtergrondonderzoek in social media en open bronnen. Ook een integriteitsgesprek of een huisbezoek behoort tot de mogelijkheden.

Workshop integriteit

Een mooie tablet gekregen? Een uitnodiging voor een exclusief event ontvangen? Waar ligt bij giften de grens om integer te kunnen werken? In de workshop geven we inzicht in hoe met dergelijke situaties om te gaan en creëren we een basis waarop collega’s elkaar op de werkvloer scherp kunnen houden.

Diefstalonderzoek

Ontbrekende voorraden in het magazijn of op de bouw, het is een van de vele soorten diefstal. We onderzoeken, bezoeken locaties en maken soms gebruik van verborgen camera’s. We ronden het onderzoek snel af, want daadkrachtig optreden geeft een belangrijke signaalwerking.

Uitwerken van pre- en in-employment screening beleid

We geven u inzicht in de verschillende gradaties van screening en adviseren u voor uw specifieke bedrijfsactiviteiten over de juiste aanpak. We helpen u deze te integreren in uw HR-beleid.

Advies over fraude- en diefstalpreventie

We bezoeken uw locatie(s), inventariseren de risico’s en adviseren u welke maatregelen met spoed en welke maatregelen op een later moment genomen moeten worden. Waar gewenst voeren we zonder marge regie bij de inschakeling van derde partijen die aanbevolen apparatuur installeren.

Ontvang geheel vrijblijvend ons informatiepakket!

Snel naar

Erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid onder POB-nummer 1212 en ND-nummer 2983.

Contact

P.C. Staalweg 110E
3721 TJ Bilthoven

+31 (0)85 48 83 060
info@cortex.nl
www.cortex.nl

Realisatie website: StudioDubbel